“Не вземайте душ, не се къпете, не мийте чинии и не

...
“Не вземайте душ, не се къпете, не мийте чинии и не
Коментари Харесай

Може ли къпането под душа по време на буря да доведе до удар от мълния?

“Не вземайте душ, не се къпете, не мийте чинии и не си мийте ръцете “, отбелязва Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите

Небето потъмнява, а в далечината стартират да се виждат светкавици и да се чуват гръмотевици. Това е сигнал, че потенциалната опасност от мълнии наближава.

Не подценявайте този тон, тъй като където има гръмотевици и светкавици, то има и заплаха от мълнии. Опасността от удар от мълния може да е даже и там където минимум чакаме, а точно, до момента в който мием чинии, вземаме душ или вана.

Това предизвестие е на Националната метеорологична работа на Съединени американски щати, представено от Си Ен Ен и.

Според службата мълнията може да премине през водопровода, за това е най-добре да се заобикаля потреблението на вода по време на стихия.

“Не вземайте душ, не се къпете, не мийте чинии и не си мийте ръцете “, отбелязва Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите.

От центъра прибавят, че рискът от прекосяване на мълния през водопровода може да е по-малък, в случай че тръбите са пластмасови, в сравнение с в случай че са железни.

Това не е единствената заплаха, когато сме у дома. Добре е да се стои надалеч от веранди, балкони, прозорци и порти. Облягането върху бетонни стени също не е безвредно.

Освен това, извънредно рисково е и потреблението на електрически контакти по време стихия, кабелни телефони, в случай че мобилните телефони са свързани към зарядно устройство, също има риск за сигурността.

Мълнията е електрически искров разряд в атмосферата, демонстриращ се нормално по време на стихия и съпроводен от мълния. Мълниите най-често пораждат в купесто-дъждовните облаци, само че могат да се образуват и от торнадо, вулканични изригвания и пясъчни стихии.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР